LA PAICAM

PAICAM i la Llei Aragonès

Anuncis

Ahir vam estar a l’espai #Calàbria66 escoltant a gent que sap molt sobre la coneguda com a #LleiAragonès, “Llei de
Contractes de serveis a les persones”. O, com bé va dir Toni Barbarà de Marea Blanca, (i moltes altres xapes) “Llei de tractes amb les empreses per a privatitzar serveis públics a costa de les persones”
Ens van quedar diverses coses clares. No hi ha cap
directiva Europea que obligui a fer una llei d’aquestes
característiques. Aquesta llei obre les portes a possibles
privatitzacions de  serveis que fins avui continuen sent
100% públics. 


Aquesta llei per tant consolida i perpetua un model
mercantilizador i privatitzador, amb el fals argument que és per a afavorir a entitats socials en detriment de grans multinacionals.

La PAICAM sabem bé el que és la mercantilització (de la nostra salut i els nostres cossos) que anteposa criteris econòmics per sobre de la vida i de les persones. El funcionament del SGAM, antic ICAM, és un exemple clar.

El conveni que  la uneix a l’INSS està plagat de criteris economicistes. Dels aproximadament 60 milions que paga anualment l’INSS a la Generalitat de Catalunya per la feina que fa l’SGAM, el 40% està subjecte a l’assoliment d’una sèrie d’objectius. Reduir el cost per afiliat i mes, reduir el nombre de processos de IT, reduir el temps de durada d’aquelles baixes que no tenen més remei que reconèixer són alguns d’aquests criteris.
Des de La Paicam doncs manifestem el nostre total i absolut rebuig, no només a aquesta #LleiAragonès, si no a totes les Lleis que no vagin encaminades en la reversió del Model Sanitari Privatitzador Català. Volem uns Serveis Públics, uns serveis a les persones, uns Serveis queofereixin una vida digna a totes les persones, de propietat, titularitat i GESTIÓ 100% publiques. Prou legislar pels interessos privats, s’anomenin “economia social”, “sense ànim de lucre” ni mandangues, No hi ha economia més social que la de Gestió Directa per l’Administració amb
control de la Ciutadania.

Anuncis

Anuncis